• Home
  • Eten en drinken
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Borrelen
  • Winkels
  • Beziensw.
  • In gesprek met
  • Persoonlijk
  • Contact
  • Home
  • Eten en drinken
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Borrelen
  • Winkels
  • Beziensw.
  • In gesprek met
  • Persoonlijk
  • Contact
ELVIIE
05 mei 2016
Diner

Neem plaats en geniet bij De Harmonie

Na een hele dag mij te hebben uitgesloofd in de keuken van de Harmonie (zoals jullie vorige keer konden lezen) mocht ik daarna dus plaatsnemen in het restaurant. Nou ja, uitgesloofd, ik heb heel veel geleerd, gezien en natuurlijk geproefd. De koksbuis ging uit en ik kreeg een tafel aangewezen aan de voorkant van het restaurant. Waarom De Harmonie dus zo hoog op mijn ‘hier moet ik eten lijstje’ stond, is mij nu duidelijk.

DSC_0453

Het restaurant

Het restaurant biedt plaats aan 50 gasten. Het is van binnen clean ingericht. Een strakke houten vloer met witte wanden. De prachtige zwart wit foto’s van Rotterdam aan de muur en mooie bloemstukken maken het af. Verschillende tafelindelingen geven het een speels effect. De akoestiek in de zaak is perfect. Het is niet gehorig maar je kan met je gezelschap prima kletsen en lachen (echt mijn lach is heel hard) zonder dat je je ongemakkelijk voelt. Voor een feest of zakelijke gelegenheid is er op de 1e verdieping een private dining met eigen keuken en bar.

Mijn perfect gesneden tartaar

Na de amuses en een glas champagne wordt de vitello tonato 2.0 geserveerd. Aha, die ken ik, bloed zweet en tranen zitten in die tartaar dus ik zit er van te genieten. Daarna volgt er nog sliptong met wortel en limoen. Duif met pastinaak en oesterzwam (mijn favoriet) en als laatste ree met rode biet en tonka bonen. Doordat ik heel de middag heb mogen meedraaien in de keuken besef ik mij beter hoeveel tijd en energie er in de gerechten zit. We sluiten af met een frisse appel crumble met whisky ijs. Zoals chef-kok Marco al vertelde, alle gerechten zijn heel puur. Geen opsmuk, saus of sterke kruiden. De bereiding en de combinaties geven de smaak. En het is zo lekker allemaal.

DSC_0504

DSC_0507

Bijna zonde op om te eten. Wat een plaatje!

DSC_0510

DSC_0522

Verandering Rotterdamse horeca

Terwijl ik mijn espresso met calvados tevreden zit op te drinken komt chef-kok Marco Somer nog even bij ons aan tafel. Of het ons gesmaakt heeft? Dat is een ding wat vast staat. Hij vertelt ons dat hij de populariteit van Rotterdam ook in de horeca merkt. “Het aantal restaurants wat eten op hoog niveau presenteert is de laatste jaren enorm gegroeid. Ook merk ik steeds meer toeristen in de zaak. Het is een eer die Rotterdam toekomt.” Ook zal dit jaar De Harmonie weer meedoen aan het culinaire festival Rauwkost. Het is voor de chef een toegankelijke manier zijn gerechten aan divers publiek te laten proeven maar ook de sfeer onderling met de andere chefs is erg gezellig. Terwijl ik nog even terug denk aan de fantastische dag en die middag de indrukwekkende tuin heb aanschouwd, besluit ik per direct dat ik in de zomer daar van een nieuw menu ga genieten.

HA_DeHarmonie.avond--7

DSC_0514

Geopend van ma t/m zat. Zowel voor lunch als diner.

Restaurant De Harmonie
Westersingel
3015 LC Rotterdam
Tel: 010 – 463 3610

Delen:
Previous Article Lunchen met een uitzicht bij The Boathouse
Next Article Vier je vrijheid – Bevrijdingsfestival 2016

Related Posts

  • dsc_5956

    Op de koffie bij Visser & Ko

  • 2

    Unieke ambiance en gerechten bij het eerste Rozentuin-diner.

  • dsc_0069

    “Nieuwe gerechten creëren is het leukste wat er is” – In gesprek met Merijn Sips van Café Rotterdam

Leave a Reply

Reactie annuleren

The Writer

Een 26-jarige Rotterdammert gepassioneerd in het schrijven over alles wat haar gelukkig maakt. Vanuit hartje Rotterdam houdt ze je op de hoogte van al het leuks  wat er in de havenstad te doen is.

DSC_1740

  • Popular
  • Recent
  • Foto: www.metronieuws.nl
    10 x leuke bijnamen in Rotterdam 22 maart 2016
  • 70000
    In gesprek met de man achter de populaire facebookpagina “Kom ie uit Rotterdam dan?” 26 juli 2016
  • omslag-moses-2
    In gesprek met de man achter de rijmende woorden van Moses Roffa 27 september 2016
  • DSC_0916
    Nagenieten van ‘The View’ met de mooiste plaatjes 20 april 2016
  • SAMSUNG CAMERA PICTURES
    Hippe boetiek met unieke items van zusjes Baric – Sofie Loves 9 december 2016
  • dsc_5956
    Op de koffie bij Visser & Ko 14 oktober 2016
  • 2
    Unieke ambiance en gerechten bij het eerste Rozentuin-diner. 4 oktober 2016
  • dsc_0069
    “Nieuwe gerechten creëren is het leukste wat er is” – In gesprek met Merijn Sips van Café Rotterdam 27 september 2016

Categorieën

  • Beziensw.
  • Borrelen
  • Diner
  • Eten en drinken
  • In gesprek met
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Persoonlijk
  • Winkels

@elviie op Instagram

Laad meer..
Volg me!
© Copyright 2016. Ontwerp en Realisatie door Van de Ven Design