Na een hele dag mij te hebben uitgesloofd in de keuken van de Harmonie (zoals jullie vorige keer konden lezen) mocht ik daarna dus plaatsnemen in het restaurant. Nou ja, uitgesloofd, ik heb heel veel geleerd, gezien en natuurlijk geproefd. De koksbuis ging uit en ik kreeg een tafel aangewezen aan de voorkant van het restaurant. Waarom De Harmonie dus zo hoog op mijn ‘hier moet ik eten lijstje’ stond, is mij nu duidelijk.
Het restaurant
Het restaurant biedt plaats aan 50 gasten. Het is van binnen clean ingericht. Een strakke houten vloer met witte wanden. De prachtige zwart wit foto’s van Rotterdam aan de muur en mooie bloemstukken maken het af. Verschillende tafelindelingen geven het een speels effect. De akoestiek in de zaak is perfect. Het is niet gehorig maar je kan met je gezelschap prima kletsen en lachen (echt mijn lach is heel hard) zonder dat je je ongemakkelijk voelt. Voor een feest of zakelijke gelegenheid is er op de 1e verdieping een private dining met eigen keuken en bar.
Mijn perfect gesneden tartaar
Na de amuses en een glas champagne wordt de vitello tonato 2.0 geserveerd. Aha, die ken ik, bloed zweet en tranen zitten in die tartaar dus ik zit er van te genieten. Daarna volgt er nog sliptong met wortel en limoen. Duif met pastinaak en oesterzwam (mijn favoriet) en als laatste ree met rode biet en tonka bonen. Doordat ik heel de middag heb mogen meedraaien in de keuken besef ik mij beter hoeveel tijd en energie er in de gerechten zit. We sluiten af met een frisse appel crumble met whisky ijs. Zoals chef-kok Marco al vertelde, alle gerechten zijn heel puur. Geen opsmuk, saus of sterke kruiden. De bereiding en de combinaties geven de smaak. En het is zo lekker allemaal.
Verandering Rotterdamse horeca
Terwijl ik mijn espresso met calvados tevreden zit op te drinken komt chef-kok Marco Somer nog even bij ons aan tafel. Of het ons gesmaakt heeft? Dat is een ding wat vast staat. Hij vertelt ons dat hij de populariteit van Rotterdam ook in de horeca merkt. “Het aantal restaurants wat eten op hoog niveau presenteert is de laatste jaren enorm gegroeid. Ook merk ik steeds meer toeristen in de zaak. Het is een eer die Rotterdam toekomt.” Ook zal dit jaar De Harmonie weer meedoen aan het culinaire festival Rauwkost. Het is voor de chef een toegankelijke manier zijn gerechten aan divers publiek te laten proeven maar ook de sfeer onderling met de andere chefs is erg gezellig. Terwijl ik nog even terug denk aan de fantastische dag en die middag de indrukwekkende tuin heb aanschouwd, besluit ik per direct dat ik in de zomer daar van een nieuw menu ga genieten.
Geopend van ma t/m zat. Zowel voor lunch als diner.
Restaurant De Harmonie
Westersingel
3015 LC Rotterdam
Tel: 010 – 463 3610
Leave a Reply