Aan de wijnhaven opende begin december restaurant Hangar 85. Met de jonge chef Corné van Dijke en een ervaren gastvrouw (eigenaar van restaurant Spijs, Poortvliet) aan het roer. Het klassieke Franse menu met een moderne twist was uitnodigend plus de Wijnhaven is een prachtig stukje Rotterdam. Ik ging alvast even voorproeven.
Nieuw versus oud
Het is een druilerige zondagmiddag. Regen en wind teisteren Rotterdam, dankzij kaarten op Iphone vind ik mijn weg langs de Wijnhaven. Het contrast is leuk om te zien. Aan de ene kant de Regentessebrug, die de bombardementen in 1940 overleefde, en aan de andere kant wolkenkrabbers en een nieuwe boulevard. Onderin de 100-hoog zit Hangar 85. Binnen zie ik het stoere van een oude vliegtuig hangar door het hout. Een grote zwart-witte foto op de muur gecombineerd met zacht groen en grijze tinten geeft het een luxe uitstraling.
Combinatie van smaken
Ik neem plaats aan de bar en lees dat ze meerdere wijnen op glas hebben. Daar houd ik van en kies voor een Pinot Grigio. Waar de eerste barman ietwat verward opkijkt bij de vraag of ik verschillende hapjes mag proeven, zie ik de gastvrouw al snel de keuken inlichten met mijn voorkeuren. Er volgen garnalenkroketjes, oester met eendenlever, een Italiaanse truffelsalami, bosbiet en een rilette van eend. Het is kunstig gepresenteerd en het is een waar feestje van verschillende smaken. Ik vind het allemaal erg lekker en kijk nu al uit naar een diner van deze veelbelovende keuken bij Hangar 85.
Op aanraden van Elviie naar hangar85 geweest. Heerlijk gegeten! Echt een aanrader wanneer je op zoek bent naar een culinair hoogstandje met fantastische wijnen! Niet goedkoop….