• Home
  • Eten en drinken
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Borrelen
  • Winkels
  • Beziensw.
  • In gesprek met
  • Persoonlijk
  • Contact
  • Home
  • Eten en drinken
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Borrelen
  • Winkels
  • Beziensw.
  • In gesprek met
  • Persoonlijk
  • Contact
ELVIIE
14 januari 2016
Diner

Proeven bij Hangar 85 in de Wijnhaven

Aan de wijnhaven opende begin december restaurant Hangar 85. Met de jonge chef Corné van Dijke en een ervaren gastvrouw (eigenaar van restaurant Spijs, Poortvliet) aan het roer. Het klassieke Franse menu met een moderne twist was uitnodigend plus de Wijnhaven is een prachtig stukje Rotterdam. Ik ging alvast even voorproeven.

Nieuw versus oud

Het is een druilerige zondagmiddag. Regen en wind teisteren Rotterdam, dankzij kaarten op Iphone vind ik mijn weg langs de Wijnhaven. Het contrast is leuk om te zien. Aan de ene kant de Regentessebrug, die de bombardementen in 1940 overleefde, en aan de andere kant wolkenkrabbers en een nieuwe boulevard. Onderin de 100-hoog zit Hangar 85. Binnen zie ik het stoere van een oude vliegtuig hangar door het hout. Een grote zwart-witte foto op de muur gecombineerd met zacht groen en grijze tinten geeft het een luxe uitstraling.

IMG_1749

IMG_1754

Combinatie van smaken

Ik neem plaats aan de bar en lees dat ze meerdere wijnen op glas hebben. Daar houd ik van en kies voor een Pinot Grigio. Waar de eerste barman ietwat verward opkijkt bij de vraag of ik verschillende hapjes mag proeven, zie ik de gastvrouw al snel de keuken inlichten met mijn voorkeuren. Er volgen garnalenkroketjes, oester met eendenlever, een Italiaanse truffelsalami, bosbiet en een rilette van eend. Het is kunstig gepresenteerd en het is een waar feestje van verschillende smaken. Ik vind het allemaal erg lekker en kijk nu al uit naar een diner van deze veelbelovende keuken bij Hangar 85.

Delen:
Previous Article De hele dag wakker worden bij Lilith
Next Article Toerist in eigen stad – Museumpark

Related Posts

  • dsc_5956

    Op de koffie bij Visser & Ko

  • 2

    Unieke ambiance en gerechten bij het eerste Rozentuin-diner.

  • dsc_0069

    “Nieuwe gerechten creëren is het leukste wat er is” – In gesprek met Merijn Sips van Café Rotterdam

1 Comment

  1. Inge Reply
    12 februari 2016 at 23:19

    Op aanraden van Elviie naar hangar85 geweest. Heerlijk gegeten! Echt een aanrader wanneer je op zoek bent naar een culinair hoogstandje met fantastische wijnen! Niet goedkoop….

Leave a Reply

Reactie annuleren

The Writer

Een 26-jarige Rotterdammert gepassioneerd in het schrijven over alles wat haar gelukkig maakt. Vanuit hartje Rotterdam houdt ze je op de hoogte van al het leuks  wat er in de havenstad te doen is.

DSC_1740

  • Popular
  • Recent
  • Foto: www.metronieuws.nl
    10 x leuke bijnamen in Rotterdam 22 maart 2016
  • 70000
    In gesprek met de man achter de populaire facebookpagina “Kom ie uit Rotterdam dan?” 26 juli 2016
  • omslag-moses-2
    In gesprek met de man achter de rijmende woorden van Moses Roffa 27 september 2016
  • DSC_0916
    Nagenieten van ‘The View’ met de mooiste plaatjes 20 april 2016
  • SAMSUNG CAMERA PICTURES
    Hippe boetiek met unieke items van zusjes Baric – Sofie Loves 9 december 2016
  • dsc_5956
    Op de koffie bij Visser & Ko 14 oktober 2016
  • 2
    Unieke ambiance en gerechten bij het eerste Rozentuin-diner. 4 oktober 2016
  • dsc_0069
    “Nieuwe gerechten creëren is het leukste wat er is” – In gesprek met Merijn Sips van Café Rotterdam 27 september 2016

Categorieën

  • Beziensw.
  • Borrelen
  • Diner
  • Eten en drinken
  • In gesprek met
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Persoonlijk
  • Winkels

@elviie op Instagram

Laad meer..
Volg me!
© Copyright 2016. Ontwerp en Realisatie door Van de Ven Design