• Home
  • Eten en drinken
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Borrelen
  • Winkels
  • Beziensw.
  • In gesprek met
  • Persoonlijk
  • Contact
  • Home
  • Eten en drinken
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Borrelen
  • Winkels
  • Beziensw.
  • In gesprek met
  • Persoonlijk
  • Contact
ELVIIE
08 augustus 2016
Borrelen

Van ‘bierbowl’ tot Jopenbier – Bierproeven bij de World of Drinks

Bier is hip, hot en happening. Vooral bier van lokale of kleine brouwerijen is in opkomst. Het past in de ontwikkeling dat mensen meer willen weten van het product. De World Of Drinks in de markthal is ook enthousiast. Om je een beetje kennis te laten maken met de wereld van bieren organiseren zij elke zes weken een bierproeverij. Ik was erbij en er ging een wereld voor mij open.

Uitgebreid dranken assortiment

De World of Drinks is een speciaalzaak voor wijn, bier en een collectie gedistilleerd. In 1997 openden zij een eerste slijterij in Renesse. Al snel kwamen er nog meer winkels, een prijs voor beste slijterij en de opening van de winkel in de Markthal in Rotterdam. Voor de toeristen hebben ze oogstrelende flessen neergezet waar menig Chinees erg hebberig van wordt. Liefhebbers kunnen achterin in de winkel fijn rondneuzen en zich laten informeren via de IPad of door het personeel. De bierdrinker snelt zich een weg naar boven. Met meer dan 500 speciaal bieren op voorraad hebben ze een ruime keuze. Na het winkelen kan je nog een drankje doen op het terras met uitzicht op het winkelend publiek.

Opening-markthal-01

Foto: www.worldofdrinks.com

DSC_0144

De keuze is er reuze

Zonder slikken niet proeven

Met een groepje van tien personen nemen we boven plaats. Voor mijn neus ligt een quiz formulier,  wat leuk, ik ben gek op spelletjes. Voor de gelegenheid is de Bierverteller uitgenodigd, helemaal uit Nijmegen en opgeleid als biersommelier vertelt Hubert enthousiast over zijn liefde voor bier. Mout, hop, gist en water zijn uiteraard de basis ingrediënten. Verschillende bereidingswijzen en/of toevoegingen van smaken geven de diversiteit. We gaan op de dezelfde manier proeven als met wijn. Dus draaien met het glas voor de geur. We hoeven het niet uit te spugen want zonder doorslikken kan je niet proeven, vertelt Hubert. Aha, ik ben het helemaal met hem eens.

DSC_0117

DSC_0162

Hubert heeft enorm veel kennis van bier en vertelt er enthousiast over

Verrassende combinaties

We beginnen met een Radler die avond. Geen Amstel Radler want dat is van een heel ander kaliber als ik de bierverteller moet geloven. We nuttigen een IPA van Brouwerij Kees met toegevoegd een elderflower limonade. Erg lekker. Radler is afgeleid van  fahrrad. Een kroegbaas in Beieren wilde zijn dagelijkse passerende fietsers een lekker fris drankje aanbieden.  FahrRADler, afijn je snapt het wel. Wat volgt zijn nog een Framboise Boon, met uiteraard een friszure smaak van de frambozen. En een Hefe Weissbier. Weizenbier heeft overigens niks met de kleur wit te maken maar met het met het feit dat er graan of haver aan toegevoegd wordt. Ook heeft deze Hefe weizen uit Beieren door een speciale gisting een beetje kruidige smaak, denk aan kruidnagel. Verder is die wel wat zoetig en vol van smaak. Hubert komt langs met banaan en peer. Het wordt dus een soort ‘bierbowl’. Weer eens wat anders dan die op het feestje van Oma. Het zoete van de banaan is een aanvulling op het bijna romige bier.

DSC_0137

De bowl 2.0

DSC_0138

DSC_0163

Een ‘spoom’ met bier en sorbetijs

Over smaak valt niet te twisten

Tussen het proeven door spelen we de quiz met als hoofdprijs een bierpakket.  We herkennen logo’s of beantwoorden vragen als waarom ze in Mexico een citroen in hun bier doen. We proeven nog een Saison van de Kaapse Brouwers. Dit bier heeft niet mijn voorkeur. Van oorsprong werd dit gebrouwen in de winter voor gebruik in de zomer. Om de houdbaarheid zo lang mogelijk te maken werd er iets meer alcohol aan toegevoegd en meer hop. Zowel de alcohol als het hop beschermd tegen bacteriën. Het bier wordt dus gekenmerkt door een droge smaak en is erg kruidig, meer voor de liefhebber. We sluiten af met een Mooie Nel IPA van de Jopen brouwerij. Een klassieke IPA die zoet ruikt en een bittere afdronk heeft. Hubert voegt er Mango sorbet ijs aan toe. Een soort spoom maar dan met bier. Het kruidige combineert fijn met het zoete van de mango. Na afloop mag iedereen nog een bier uitkiezen om met elkaar te proosten op een geslaagde avond.

DSC_0164

DSC_0180

Ik won als een na laatste de poedelprijs: een ‘dikke lul drie bier’ pakket van brouwerij ’t Uiltje

Zoals het hoort

De World of drinks  heeft leuk nieuws: de Biergarten buiten is open. Maar dan een echte Biergarten; je eten haal je bij je favoriete kraampjes in de markthal. Kies daarbij een lekker speciaalbier of wijn en dan het terras op. Interim manager Anne is trots op de ontwikkelingen: “Elke bierliefhebber die hier boven komt is blij met ons aanbod. Met onze horecavergunning komt steeds meer publiek naar ons terras voor een drankje. Met de Biergarten kunnen wij deze service ook buiten aanbieden.”

Ook enthousiast geworden? Samen met de World of Drinks geef ik een mini proeverij weg met vier bieren voor vier personen. Deze kan je nuttigen bij de World of Drinks op het buiten of binnen terras. Je kan kiezen voor Rotterdamse bieren, IPA bieren of Trappisten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is bij het facebook of instagram bericht je drie favoriete biermaten te taggen. Succes!

World of Drinks
Grote Markt 190 Rotterdam
Geopend: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00
Zondag van 12:00 tot 18:00

Delen:
Previous Article In gesprek met de man achter de populaire facebookpagina “Kom ie uit Rotterdam dan?”
Next Article Heel veel lekkers bij traiteur en createur SolFood

Related Posts

  • SAMSUNG CAMERA PICTURES

    Hippe boetiek met unieke items van zusjes Baric – Sofie Loves

  • DSC_0084

    Beginnen of eindigen bij bar Vicini

  • FullSizeRender - kopie

    Heel veel lekkers bij traiteur en createur SolFood

Leave a Reply

Reactie annuleren

The Writer

Een 26-jarige Rotterdammert gepassioneerd in het schrijven over alles wat haar gelukkig maakt. Vanuit hartje Rotterdam houdt ze je op de hoogte van al het leuks  wat er in de havenstad te doen is.

DSC_1740

  • Popular
  • Recent
  • Foto: www.metronieuws.nl
    10 x leuke bijnamen in Rotterdam 22 maart 2016
  • 70000
    In gesprek met de man achter de populaire facebookpagina “Kom ie uit Rotterdam dan?” 26 juli 2016
  • omslag-moses-2
    In gesprek met de man achter de rijmende woorden van Moses Roffa 27 september 2016
  • DSC_0916
    Nagenieten van ‘The View’ met de mooiste plaatjes 20 april 2016
  • SAMSUNG CAMERA PICTURES
    Hippe boetiek met unieke items van zusjes Baric – Sofie Loves 9 december 2016
  • dsc_5956
    Op de koffie bij Visser & Ko 14 oktober 2016
  • 2
    Unieke ambiance en gerechten bij het eerste Rozentuin-diner. 4 oktober 2016
  • dsc_0069
    “Nieuwe gerechten creëren is het leukste wat er is” – In gesprek met Merijn Sips van Café Rotterdam 27 september 2016

Categorieën

  • Beziensw.
  • Borrelen
  • Diner
  • Eten en drinken
  • In gesprek met
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Persoonlijk
  • Winkels

@elviie op Instagram

Laad meer..
Volg me!
© Copyright 2016. Ontwerp en Realisatie door Van de Ven Design